Ga naar de inhoud

Mechelen - Openleggen Binnendijle

 .

Aan de Zandpoortvest te Mechelen werd de Binnendijle na 40 jaar opnieuw blootgelegd.  De parking tussen de twee gebouwen van de Thomas More Hogeschool heeft plaats gemaakt voor een groene, open ontmoetingsplek met zacht hellende oevers en een aanlegsteiger.

 .
 
 .

Voor het realiseren van dit werk werd er vooreerst een werkplatform aangelegd in de Dijle.  Dit om de benodigde secanswanden te kunnen realiseren.  Aan de straatkant werden er verankerde secanswanden gemaakt om de stabiliteit van de weg te kunnen garanderen eens de oevers uitgegraven werden.  Na het afwerken van de secanswanden werden de betonnen muren en kespen gerealiseerd.  Deze waren o.a. nodig om de gevraagde rolstoelhelling tot op het onderste plein te kunnen realiseren.

 .
 .

Eens dit allemaal voorbij was kon de koker afgebroken worden.  Eerst werd het dak van de koker gescalpeerd, daarna werden de muren doorgezaagd en verwijderd.  Het onderste deel van de bestaande koker dient nu nog steeds als bedding voor de rivier.

 .
 .

Na deze fase kon de opbouw echt beginnen: uitgraven van de taluds, leggen van de riolering en fundering en natuurlijk het plaatsen van de natuursteen trapelementen.

 .
 .

Als kers op de taart werd de verharding afgewerkt met 1.800m² Chinese graniet.

 .
 .
 
 
ISO9001 Certified ISO14001 Certified VCA Certified