Ga naar de inhoud

Hazebrouck - Herwaardering Canal d'Hazebrouck

In het voorjaar van 2013 startte Ghent Dredging met onderhoudsbaggerwerken op het kanaal van Hazebrouck. Na een lang uitgesponnen competitie werd het technisch en financieel voorstel van Ghent Dredging door opdrachtgever USAN (Union des Syndicats des Assainissements du Nord) als beste weerhouden.

In totaal werd 18.000m³ zwaar vervuild slib gebaggerd en afgevoerd naar het GSC Rodenhuize, het grond- en slibverwerkingscentrum van Ghent Dredging in Gent, België.  Het baggeren zelf gebeurde met een 'Menzimuck-kraan' en de gebaggerde specie werd op het kanaal getransporteerd met 4 kleine duwbootjes en beunbakjes van 40m³. De specie werd vervolgens op een centraal punt overgeladen in waterdichte vrachtwagens door een hydraulische kraan met grijper. Deze kraan stond -wegens plaatsgebrek op de oever- opgesteld op een speciaal voor de gelegenheid gebouwde brug over het kanaal.

 .
 
 
 .
 

Na de baggerwerken werd ook nog 250 meter beschoeiing gerealiseerd achter de huizen in het centrum van La-Motte-au-Bois.  Als allerlaatste werk kreeg de trekweg een nieuwe asfaltlaag.

 .
 
 .
 

Na het beëindigen van de baggerwerken werd er door de opdrachtgever verder werk gemaakt van de volledige heraanleg van de oevers van het kanaal.

 .
 
 
 .
 
ISO9001 Certified ISO14001 Certified VCA Certified