GSC Rodenhuize

Sinds medio 2009 beschikt Ghent Dredging over een grond- en slibverwerkingscentrum aan de Pleitstraat 10 (Haven 4810) in de haven van Gent, wat meteen een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf betekende. Hierdoor heeft Ghent Dredging de ideale verticale integratie gerealiseerd en alles in eigen handen. In opdracht van onze klanten kunnen we zelf de baggerwerken uitvoeren, de specie drogen en behandelen in het grond- en slibverwerkingscentrum om dan de grondstof te hergebruiken in water-, grond- of wegenwerken.

Het grond- en slibverwerkingscentrum bevindt zich op een terrein van ruim 6 ha en omvat vijf laguneringsbekkens met een oppervlakte van 35.000m² en een verharde opslagruimte van ca. 7.000m². Het centrum heeft een verwerkingscapaciteit van 100.000m³ slib per jaar. Het aangevoerde slib wordt eerst gedroogd en daarna indien nodig biologische gereinigd of ondergaat een andere behandeling.

Het grond- en slibverwerkingscentrum is eveneens vergund als TOP en CGR. Hierdoor kan het grondoverschotten aanvaarden en verwerken van eigen werven maar ook van derden. Gronden verontreinigd met biologisch afbreekbare verontreinigingen worden biologisch gereinigd. Partijen voor andere types van reiniging of behandeling worden op het GSC gereinigd of doorgevoerd om extern te worden verwerkt.

Dit alles gebeurt conform de VLAREBO-wetgeving onder het toezicht van de bodembeheerorganisatie Grondbank en OVAM.

Het centrum is gelegen aan het Rodenhuizedok bij het kanaal Gent-Terneuzen en beschikt over een eigen laad- en loskade. Op deze manier kunnen bagger- en ruimingsspecie en uitgegraven bodem van over gans Vlaanderen, Brussel, Wallonië en Noord-Frankrijk vlot worden aangeleverd en afgevoerd per schip.

Meer items

Ligging

Steenweg 250 9810 Eke
info@ghentdredging.be
T +32 9 222 61 57

BTW BE 0415.953.915
Bedrijfsvideo
Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x