CO2-Prestatieladder

Om het duurzaam ondernemerschap verder invulling te geven en om haar bijdrage te leveren tot de klimaatdoelstellingen van 2030 heeft Ghent Dredging NV zijn eerste stappen gezet tot het verkrijgen van het certificaat “CO2-Prestatieladder – niveau 3”.


Door de principes van de CO2-Prestatieladder te verankeren in het managementsysteem engageert Ghent Dredging zich hiermee tot het bewust en georganiseerd reduceren van haar CO2-uitstoot in haar dagelijkse operaties en projecten. Hiervoor heeft Ghent Dredging zijn energieverbruik en CO2-emissie in kaart gebracht. Een goed en belangrijk hulpmiddel hiervoor is de CO2-Prestatieladder waarmee het mogelijk is om de ‘Carbon Footprint’ van het bedrijf op te stellen.

De CO2-Prestatieladder heeft zijn oorsprong in Nederland en is een initiatief van de SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen).
De CO2-Prestatieladder heeft als doel om zowel bedrijven als overheden te stimuleren om hun CO2-uitstoot te reduceren. De CO2-Prestatieladder werkt vanuit 4 invalshoeken: inzicht, reductie, transparantie en participatie. Meer informatie op kan u terugvinden op de website van SKAO:

Onze CO2-uitstoot (Carbon Footprint), de vooropgestelde doelstellingen en de mate waarin wij onze doelstellingen hebben behaald worden in het voortgangsrapport besproken. Hieronder kan u het voortgangsrapport voor het jaar 2020 (1e semester)  terugvinden:

Vanuit de Carbon Footprint kan Ghent Dredging verder gericht werken aan het besparen van energie en de transitie naar het gebruik van duurzamere energiebronnen. Tweemaal per jaar zullen onze ambities, de genomen maatregelen en onze voortgang omtrent de CO2-reductie gecommuniceerd worden.

Ghent Dredging is ervan overtuigd dat zij op deze manier een bijdrage kan leveren tot het behalen van de klimaatdoelstellingen en mee kan bouwen aan een duurzamere wereld.

Indien u hierover meer informatie wenst of interesse heeft om samen met Ghent Dredging te werken aan CO2-reducerende initiatieven, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.


Steenweg 250 9810 Eke
info@ghentdredging.be
T +32 9 222 61 57

BTW BE 0415.953.915
Corporate video
Privacy
General conditions
Sitemap

test

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x